كنافة بالمانغاالخميس أكتوبر 08, 2015 7:20 pm من طرفfatenملف شامل ومتكامل لجميع انواع البسبوسةالخميس أكتوبر 08, 2015 4:48 pm من طرفfatenبسبوسة بلا بيضالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:37 am من طرفfatenتشيز البسبوسةالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:35 am من طرفfatenبسبوسة بلا قطرالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:31 am من طرفfatenبسبوسة بالقشطة منقوولة الأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:28 am من طرفfatenبسبوسة بالمهلبيةالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:27 am من طرفfatenالنمورة اللبنانيةالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:26 am من طرفfatenالهريسة الحلبية عاصولها الأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:26 am من طرفfatenحلى المانجوالأربعاء أبريل 22, 2015 6:25 am من طرفfaten



الرئيسيةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


منتديات ولا بالاحلام :: التــــــــــــارت والسابليه :: التارت المالح

كاتب الموضوع faten مشاهدة صفحة طباعة الموضوع  | أرسل هذا الموضوع إلى صديق  |  الاشتراك انشر الموضوع
شاطر
 المشاركة رقم: #
تم النشر فى :28 - 08 - 2013
avatar
admin
admin
تواصل معى
http://www.fatendishes.net
إحصائية العضو

عدد المساهمات : 6130
نقاط : 17408
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 21/09/2010
العمر : 33
defaultموضوع: تارت مالح بحشوات مختلفة
تارت مالح بحشوات مختلفة
كنت محتاره اعمل تارت ازاى وخصوصا
ان عجينه التارت لازم يكون فيها نسبه ذبده كتير
بس طعمها بيكون لذيذ
فعملتها بعجينه عاديه
والحمد لله طلعت تحففففففففففففففففه
والطعم اكتر من راااائع

المقادير

كوب دقيق قمح
كوب دقيق ابيض
كوب دقيق اسمر
2 ملعقه سكر
رشه ملح
ملعقه زعتر جاف
ملعقه لبن بودره
خميره فريش فى حجم عين الجمل
2 ملعقه زيت زيتون
ماء دافىء للعجن

الحشو

ملعقه كبيره زيت زيتون
بصله كبيره شرائح
2 فص ثوم شرائح
4 حبات مشروم شرائح
ربع كوب لبن خالى الدسم
بيضه
ملعقه جبنه رومى مبشوره
ملح وفلفل

الطريقه

اعدادا الحشو

نحط البصل على النار مع الزيت حتى تصفر البصله
ثم نضيف ليها الثوم والمشروم ونقلب لمده دقيقتين
ونضيف ليهم اللبن او الحليب
ونقلب البيضه مع الجبنه ونضيفهم للخليط
ونتيل بالملح والفلفل
اعداد العجينه
نذوب السكر مع الخميره مع شويه ماء دافى وتترك للتفاعل
نخلط باقى المقادير مع بعض
ونضع عليها الخميره والماء الدافىءونعجنها كويس جدداااا ونلتها كويس

نتركها فى مكان دافئ حتى تتضاعف حجمها


ناخد جزء من العجينه ونفردها على سطح مرشوش بالدقيق
وندهن قالب التارت كويس بالزيت وننقل ليه العجينه

نتركها ترتاح شويه ونحط عليها الحشو

اخذت باقى العجينه وفردتها وقطعتها دوائر
وحطتتها على قوالب الكب كيك

وتركتها ترتاح هى كمان
ودهنتها بصفار بيض وملعقه لبن وفلفل اسود

دخلتهم فرن ساخن على درجه حراره 180 حتى احمرت تماما



k]

وده الكب انا حطيت فيها مجموعه من الخضروات



(كوسه وباذنجان وجزر وفلفل وبصل وطماطم مكعبات وبصله مكعبات وريحان فريش
وثوم ناعم وزيت زيتون وملح وفلفل وشوربه وماء ربع كوب منها للتسويه)
جميع الخضروات مقطعه قطع صغيره
الطريقه(((نضع الزيت وبعدين البصله نشوح خفيف وبعدين نحط الخضار كلا على حده وتشويحه خفيفه وفى الاخر نضيف الشوربه وتستوى الخضار على نار هادئه
وتتبل بملح وفلفل ))


الطعم فعلا اكتر من رااااااائع
وحلوة قوى للعشاء وخفيفه
واتمنى انها تعجبكم



الموضوع الأصلي : تارت مالح بحشوات مختلفة // المصدر : منتديات ولا بالاحلام // الكاتب: faten

اعلانات




مواضيع ذات صلة


تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة