الجمبرى المكسيكى المشوى
الجمبرى المكسيكى المشوىمقادير وصفة الجمبرى المكسيكى المشوى
2 م-ك شطة مطحونة
2 م-ك كسبرة خضراء مفرومه
2 م-ك كمون
1 ثمره فلفل أخضر
1 م-ص ملح و فلفل
1 كيلو جمبري كبير الحجم
2 ثمره طماطم
ربع كوب عصير ليمون
2 م-ك زعتر جاف
طريقة التحضير الجمبرى المكسيكى المشوى
- يقشر الجمبرى و يزال عنه العرق الأسود
- ثم يقطع الفلفل الأخضر الى مربعات و الطماطم الى مكعبات كبيرة الحجم
- يوضع الجمبرى فى وعاء كبير
- و يتبل بعصير الليمون و الكسبرة و الزعتر و الشطة و الكمون و الملح و الفلفل
- و يوضع القدر فى الثلاجة لمدة 30 دقيقة
- يرص الجمبرى على أسياخ الشواء بالتتبابع مع الفلفل و قطع الطماطم
- ثم يشوى الجمبرى على شواية او على الفحم حتى ينضج
- مع مراعاه اضافه بعض من الخلطه علي الجمبري اثناء الشواء
- و يقدم الجمبري المكسيكي المشوي