سمبوسة بالفلفل الملون المقادير نص لفة جلاش- 200 جرام لحمة مفرومة- ملح- فلفل- بهارات- زعتر- بصلة مفرومة ناعمة - 100 جرام فلفل اخضر واصفر واحمر -بقدونس او كسبرة خضرا- سمنة او زيت الطريقة: نجيب طاسة ونضع فيها السمن او الزيت ويتقدحوا ونضع البصل ونشوحه ونضع اللحمة والملح والفلفل والبهارات والزعتر والفلفل وهوه مقطع قطع صغيرة خالص وزيت زيتون والكسبرة المفرومة او بقدونس مفروم ونقلبهم لغاية ماتستوي اللحمة 50 % وبعدين نرفعها من علي النار وبعدين نجيب الجلاش ونفصل الشرايح عن بعضها وبعدين نجيب اتنثين نلزقهم مع بعض بالطول وبعدين اتني طرفهم حته صغيرة علي شكل مثلث من جهة واحده واضع بعدها العصاج واقفلها علي شكل حجاب او مثلث وبعدين احط جمبي كوب ماء وابل صبعي كل مرة ولما اجي اقفل اخر الطرف امسح عليه بالماء واقفل وبعدين لما نخلص احمرها في زيت غزير عميق واحمرها لغاية ماتاخد اللون الذهبي