عجينة البف باتيسري Log10كنافة بالمانغاعجينة البف باتيسري Emptyالخميس أكتوبر 08, 2015 7:20 pm من طرفعجينة البف باتيسري Log10ملف شامل ومتكامل لجميع انواع البسبوسةعجينة البف باتيسري Emptyالخميس أكتوبر 08, 2015 4:48 pm من طرفعجينة البف باتيسري Log10بسبوسة بلا بيضعجينة البف باتيسري Emptyالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:37 am من طرفعجينة البف باتيسري Log10تشيز البسبوسةعجينة البف باتيسري Emptyالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:35 am من طرفعجينة البف باتيسري Log10بسبوسة بلا قطرعجينة البف باتيسري Emptyالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:31 am من طرفعجينة البف باتيسري Log10بسبوسة بالقشطة منقوولة عجينة البف باتيسري Emptyالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:28 am من طرفعجينة البف باتيسري Log10بسبوسة بالمهلبيةعجينة البف باتيسري Emptyالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:27 am من طرفعجينة البف باتيسري Log10النمورة اللبنانيةعجينة البف باتيسري Emptyالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:26 am من طرفعجينة البف باتيسري Log10الهريسة الحلبية عاصولها عجينة البف باتيسري Emptyالأربعاء سبتمبر 09, 2015 6:26 am من طرفعجينة البف باتيسري Log10حلى المانجوعجينة البف باتيسري Emptyالأربعاء أبريل 22, 2015 6:25 am من طرف



الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
منتديات ولا بالاحلام :: المعجنات :: العجائن والفطائر

كاتب الموضوع faten مشاهدة صفحة طباعة الموضوع  | أرسل هذا الموضوع إلى صديق  |  الاشتراك انشر الموضوع
شاطر
 المشاركة رقم: #
تم النشر فى :04 - 06 - 2013
faten
admin
admin
تواصل معى
http://www.fatendishes.net
إحصائية العضو

عدد المساهمات : 6130
نقاط : 17408
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 21/09/2010
العمر : 38
عجينة البف باتيسري Emptyموضوع: عجينة البف باتيسري
عجينة البف باتيسري
المقادير


1 كيلو دقيق
20 جرام ملح
2عددعصير لمون
550مم ماء مثلج
1كيلو زبدة نعملها بلوك

الطريقة


طبعا لو عندك العجان
تحطي الدقيق والملح والميه عليها واحدة واحدة علي السرعة الاولي
علشان العجينة تقيله متقطمشي العجان
هتستخدمي العجان الحلزون
وفي الاخر تحطي الليمون

و4دقائق السرعة 2
العجينة لا تلصق في اليد
نغطيها ونريحها 1\2 ساعة

3دقائق سرعة 1

انا هقولكوا ازاي نعجنها باليد
نحط الدقيق علي الرخامة
اوفي طبق غويط


ونعمل في النص حفرة



ونحط فيها الماء والملح


ونبتدي ندخل الدقيق علي الماء شوية شوية مع الفرك باليد



نعجن العجينة كويس


وبعدين نلم العجينة ونغلفها ببلاستك او نغطيها
ونسيبها ترتاح 1\2 ساعة



وبعدين نجيب العجينة
نرش دقيق بسيط علي الرخامة
نحط العجينة
ونفردها من الاربع جوانب علي شكل
نجمة رباعية



ويكون الوسط بارز شوية
نحط عليه الزبدة طبعا تكون مثلجة


ونطبق الاطراف الاربعة علي شكل الظرف


ونبتدي نخبط عليها خبطات بالمردانة علشان نفرد الزبدة
لازم منستعجلشي ونتقل علي العجينة علشان الزبدة متخرجشي بره
نخبط بالمردانه لحد لما تتفرد شويه ونبتدي نفرد مستطيل طويل

نمسح بالفرشة الدقيق الزائد مهم جدا
ونبتدي نطوي العجينة زي الصور

عجينة البف باتيسري Us15عجينة البف باتيسري O69

ونفرد عكس الفرده الاولي
ونطبق تاني
ونعلم بصابعنا علي العجينة بعدد مرات الفرد
عجينة البف باتيسري O70

ونحطها في بلاستك وندخلها الثلاجة لمده ساعة
ونكرر خطوات الفرد السابقة
مش اقل من 6مرات
لان ده اللي بيعملنا الطبقات


عجينة البف باتيسري U45

نلاحظ الصورة دي بعد ما نطبق العجينة
نفرد بالاتجاة ده
احنا فردناها بالطول
نلف العجينة
المرة دي نفرد العرض
لو لقينا العجينة واحنا بنفردها بتلم مننا
ده معناه انها لسه عايزة ترتاح
نسيبها حوالي 10 دقائق زيادة

وبكده منكون خلصنا من عجينة البف باتيسري



الموضوع الأصلي : عجينة البف باتيسري // المصدر : منتديات ولا بالاحلام // الكاتب: faten

اعلانات




مواضيع ذات صلة


عجينة البف باتيسري Collapse_theadتعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة