[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
* المكونات *
3 كوب دقيق
1 كوب لبن دافئ
1 م ك خميرة
1 م ك سكر
1 بيضة
3 م ك زيت
1/2 م ص ملح
* الطريييييييييييييقة *
نذوب الخميرة والسكر مع اللبن الدافئ ونتركها 5 دقايق ثم نضيف علي الخليط الزيت والبيضة والملح ونقلب
ثم نضع الدقيق في مصفاة او منخل وننخله علي 3 مرات علي خليط اللبن والخميرة
** ملحووووووووووووووووووظة ** مش هنضيف الدقيق مرة واحدة علي 3 مرات ننخله علي الخليط عشان تكون هشة جدا وطبعا ممكن في عجان او باليد وبعدها نعجن الخليط 5 دقايق باليد او بالعجان وهنلاحظ ان العجينة بتلزق مفيش مشكلة ونغطيها ونتركها ساعة في فرن دافئ تتخمر ويتضاعف حجمها
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
وبعد تخمر العجينة وزيادتها للضعف نقطعها كرات صغيرة ونرش دقيق لان العجينة بتلزق
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
-ثم نفرد العجينة فرد رقيق كما بالصورة
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
وهنا نحشيها علي حسب الذوق
حشوة بطاطس مهروسة مع لحم عصاج وكسبرة خضراء
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
او عصاج لحم وممكن بسطرمة وجبنة او روستو او سلامي
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
ده حشو البطاطس المهروسة
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
وده حشو السلامي مع الجبنة
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
ثم نقفلها جيدا من جميع الجوانب كما بالصورة
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
وده شكلها بعد ما قفلتها تمام
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
ونرش طبق دقيق ونرص الفطاير كلها ونتركها مغطاة ترتفع 15 دقيقة قبل التحمير
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
ثم تحمر الفطائر في الزيت علي نار متوسطة مع التقليب
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
* ملحوووووووووووظة *
اثناء التحمير نرش الزيت علي الفطائر بالمعلقة من فوق حتي ترتفع
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
وده شكلها من الداخل بحشوة السلامي والموتزاريلا اممممممم
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
وده شكل حشوة اللحم المفروم
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
هشة وطعمها رائع ومش بتشرب زيت نهائي من الداخل جربوها بجد عشاء رائع بالف هنا
[color:e3cd=rgba(0, 0, 0, 0.7019607843137254)]
ل