عجينه الفيتاج الميل في
(الشيف حسن)
1 كيلو دقيق- 550ماء مثلج -كيلو زبده (افضلها الخليط بين الزبده الحيواني 25% وزبده نباتي 75%) -1/2 ملعقه ملح
· توضع الزبده في كيس وافردها بداخله حتي تاخد شكل الكيس وتصبح قطعه مستطيله وتوضع في الثلاجه
· في العجان اضع الدقيق والماء والليمون والملح ونعجن 3 دقائق علي السرعه الاولي 4 دقائق علي السرعه التانيه
· اخرج العجينه واتركها ترتاح لمده 15 دقيقه
· ارش علي الرخامه الدقيق تفرد العجينه بسمك 1 سم بعد رش الدقيق فوقها
· بعد الفرد تنظف العجينه من الدقيق بفرشاه جافه
· اخرج الزبده من الكيس بحرص حتي تحتفظ بشكلها المستطيل
· اقفل العجينه عليها كانها ظرف من الاربع جهات
· ثم افرد العجينه وبداخلها الزبده بهدوء حتي لا تخرج الزبده منها
· تطوي العجينه مره من اليمين ثم تطوي من اليسار ثم تطوي كالساندوتش
· تترك العجينه في الثلاجه لمد ساعه او ساعتين
· اخرج العجينه مره اخري وافردها واطويها بنفس الطريقه عده مرات(من 4 الي 5 مرات) ثم تشكل حسب الرغبه
· بعد التشكيل تدخل الفرن لمده 15 دقيقه درجه حراره 200